Drumjam Not Recording over Audiobus or IAA

Report anything that appears to be problem here.
rickwaugh
Posts: 7
Joined: Mon Oct 13, 2014 6:27 pm
Contact:

Drumjam Not Recording over Audiobus or IAA

Postby rickwaugh » Mon Oct 13, 2014 6:31 pm

I'm using Auria as a DAW, and just purchased Drumjam. Great little App. I can set up the connection between Drumjam and Auria with both Audiobus and IAA. I can hear my drumming and the original track. But no audio file is being created. Auria is investigating - I was using DM1 originally, and it had the same problem, and it looks like DM1 has an issue that they are going to fix later. Any known issues with Drumjam and IAA or Audiobus? I'm still on iOS 7 on my iPad, and have the latest versions of iOS7, Drumjam, Auria, and Audiobus. Be just as happy to use IAA as well.

jesse
Posts: 118
Joined: Mon Aug 27, 2012 3:10 pm
Contact:

Re: Drumjam Not Recording over Audiobus or IAA

Postby jesse » Tue Oct 14, 2014 9:48 am

Thanks for the report, we'll be working in conjunction with WaveMachine Labs to figure out what is going on here...

jesse
Posts: 118
Joined: Mon Aug 27, 2012 3:10 pm
Contact:

Re: Drumjam Not Recording over Audiobus or IAA

Postby jesse » Wed Oct 15, 2014 9:28 am

I can't reproduce this, I'll need some more detailed info about exactly how you are setting things up. Also, you have the same problem when using Audiobus, or inserting DrumJam via IAA?

rickwaugh
Posts: 7
Joined: Mon Oct 13, 2014 6:27 pm
Contact:

Re: Drumjam Not Recording over Audiobus or IAA

Postby rickwaugh » Wed Oct 15, 2014 1:46 pm

Problem is with both.

In Auria, I go into fx for the track. I enable drumjam as a plugin. I go back to drumjam, I can see the Auria transport. With the track armed in Auria, and record pressed, I press play. I drum. I hear my playing and my tracks. But no audio file is created in Auria. In drumjam, I'm set to record only the pads.

rickwaugh
Posts: 7
Joined: Mon Oct 13, 2014 6:27 pm
Contact:

Re: Drumjam Not Recording over Audiobus or IAA

Postby rickwaugh » Wed Oct 15, 2014 11:30 pm

Found my problem. Entirely my fault. You can ignore more.

jesse
Posts: 118
Joined: Mon Aug 27, 2012 3:10 pm
Contact:

Re: Drumjam Not Recording over Audiobus or IAA

Postby jesse » Thu Oct 16, 2014 11:34 am

What was it? It could help someone else down the road...

rickwaugh
Posts: 7
Joined: Mon Oct 13, 2014 6:27 pm
Contact:

Re: Drumjam Not Recording over Audiobus or IAA

Postby rickwaugh » Thu Oct 16, 2014 5:03 pm

I had autopunch set on Auria, so it was only ever going to start recording where the markers were, which was near the end of the piece. Normally I remove this immediately, as soon as I'm done, just so I won't do this. Forgot this time.


Return to “Bug Reports”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest